שלבי הקמת גינה
בכל הקמת גינה שנבחר יש לעבור על מספר שלבים כדי ליצור סדר וארגון ולמזער כמה שיותר טעויות. לפני בכלל שמתחילים לתכנן את הגן, יש לברר מה הם כל הפרטים המבניים והסביבתיים של החצר, לחשב את גודל השטח של הגן, מה הנוף שמשתקף ממנה, היכן היא נמצאת ביחס למבנה, מה הצורה שלה ומה הם כל תנאי הסביבה במקום. בהתאם לכל זה, ניתן יהיה לבחון את הצורך ביישור שלה, בהוספה של אדמה וגם ביצירת סגנון שמתכתב עם הבית ועם אופי הדיירים.
שלב 1 התשתיות
בזמן בניה של המבנה יש להתחשב גם בכל החלל החיצוני שלו ולתכנן אותו במקביל ולדאוג לתשתיות כמו מקור אספקת מים, מערכת השקיה וניקוז, נקודות חשמל, שקעים לתאורה וכל מה שמתוכנן יהיה להיבנות בחוץ כמו בריכת שחייה, מסלעה וכל מה שמשתמע מכך. כמו כן, יש לתכנן את מיקום השבילים, מיקום החניה, ביחס לעצים לשיחים וכולי.
שלב 2 הכנה של הקרקע
לא פעם כשעסוקים בבניה של המבנה הפנימי משאירים לא מעט פסולת בחצר של הבית כמו אבנים, מלט וחומרי בניין – את כל אלה צריך לדאוג לפנות, שכן ניקיון קרקע לא יסודי עלול לגרום לפגיעה בצמחייה ששותלים בשלב מאוחר יותר, בבעיית ניקוז המים בחצר ועוד. לאחר שחושפים את השטח ממלאים אותו באדמה גננית ממקור מעולה ומשלבים בתוכה קומפוסט מובחר. לא פעם ההצעה תהייה לחפות את האדמה בשבבים של עץ שמסייעים לשמור על הלחות של הקרקע, מונעים צמיחה של עשביה ומסכלים את הופעתם של מזיקים ומחלות קרקע.
שלב 3 בחירת הצמחייה
חלק עיקרי בכל שלבי הקמת גינה הינו בחירת הצמחייה. חשוב להיצמד לתקציב הקיים ולאנשים שיש להם סבלנות לחכות שכל השתילים יגדלו, ההמלצה היא לשתול צמחים צעירים שהם הרבה יותר זולים מהבוגרים. כדאי לקחת בחשבון ולוודא שהעצים נשירים או ירוקי עד בתכנון ובעיצוב הגן, בצורה שהם לא מלכלכים את הבריכה או את החניה, כמו כן, שלא יגרמו לצל רב במקומות שנעדיף שיהיו חשופים לשמש, יש לוודא האם הם נותנים פרי ומה עונת הפריחה שלהם, האם יש סינרגיה בין כל הצמחייה והאם היא מספקת פריחה לאורך כל השנה ועוד.
רשימה של כל הצרכים והרצונות שלכם
מוטב להכין במקביל רשימה של ציפיות ורצונות שיש לכם מהחצר שלכם שאלון כגון: כיצד תנצלו את השימוש בחצר, מי יטפל בצמחייה, מה הציפיות שלכם בנוגע לאירוח, האם תרצו פינת ישיבה, האם תרצו פינת משחקים, האם אתם מעוניינים בפינת מדורה, סוכת גפנים, פרגולה, דק, מה תבחרו – דשא רגיל או דשא סינטטי, האם תרצו גינת ירק או תסתפקו בערוגת תבלינים קטנה. כל משפחה והצרכים והרצונות שלה. יש להחליט על כל זה מראש וגם להקפיד על מענה לכל שאלה שקשורה לתחזוקה של החצר, כמו – האם אתם תתחזקו את הצמחייה והאדמה או שתעסיקו גנן מקצועי וכדומה.
נסכם שהגן שלכם הוא מקור להנאה והשראה וכך רצוי גם להתייחס אליו ולא לראות בו מעמסה או אילוץ – אם כל הזמן תאלצו רק לאסוף עלים, לנקש עשב או לגזום, הגן יכול להפוך למטלה וזה וודאי לא מה שאתם מצפים מעצמכם.