הקמת גינות חסכוניות

הקמת גינה חדשה עשויה להיראות כעניין פשוט לכאורה. עם זאת, תכנון גינה הינו מלאכה שביצוע נכון שלה עשוי להשפיע בצורה ניכרת הן על רמת ההוצאות הנדרשת עבור התחזוקה של הגינה והן על גובה ההוצאה בגין ההשקיה שלה. מהם השלבים בתכנון הגינה ובביצוע הקמת גינות? מהם הדגשים העיקריים שיש לקחת בחשבון בעת התכנון? כיצד לבחור את בעלי המקצוע שיקימו עבורכם גינות חסכוניות מצד אחד, אבל אסתטיות מצד שני ופורחות לאורך כל השנה? בשורות הבאות נרחיב את היריעה בכל האמור בביצוע הקמת גינות במרכז ובתפקידן של מערכות השקיה חכמות בחיסכון בהוצאות ההשקיה והתפעול של הגינה.

הקמת גינות חסכוניות

הקמת גינות חסכוניות

השלבים בתכנון גינה איכותית ואסתטית

הקמת גינות במרכז ובכלל מחייבת תכנון מוקדם. השלב הראשון בתכנון הגינה הוא זיהוי של סוג הקרקע מצד אחד והמיקום של הגינה מצד שני. זאת, במטרה להתאים את סוג הצמחייה המתאים ביותר. באשר לסוג האדמה – כאן יש אפשרות לעשות שינויים מסוימים, להתקין חיפוי קרקע ולהביא אדמה איכותית שתשרת את הצרכים של הגינה המוקמת. חיפוי הקרקע נועד להפחית את אידוי המים ממנה ועשוי לחסוך מאד בצריכת המים הכללית בגינה. באשר למיקום – חשוב לזהות את האפקטים של אור וצל, על מנת להתאים לגינה את הצמחייה הנכונה ביותר. דוגמה טובה לכך היא גינה הממוקמת בין בניינים, כאשר ברוב שעות היום היא מוצלת. גינה כזאת חייבת להיות מתוכננת כך שהצמחייה בה לא תהיה כזאת הדורשת אור שמש לאורך רוב שעות היממה.

בשלב השני, יש לתכנן את המראה העתידי של הגינה. הדבר חייב להתבצע בשלב הזה כיון שבהתאם למבנה הגינה מתכננים גם מערכות השקיה חכמות המתאימות לה. מערכות השקיה כאלה מאפשרות תזמון ההשקיה למועדים הנוחים ביותר לכל המשתמשים בגינה, וכאלה שיהיו נכונים גם מבחינת הניצול של המים. בדרך כלל מומלץ לתזמן את ההשקיה לשעות הערב או הלילה, שבהן רמת האידוי נמוכה יחסית והמים יכולים להיספג באדמה בצורה האופטימאלית והטובה ביותר.

תכנון הצמחייה בגינה – מראה, אסתטיקה וחסכון במים

השלב הבא של תכנון גינה כולל את תכנון הצמחייה והתאמה שלה לאפקטים של אור וצל כפי שתואר לעיל. בנוסף, חשוב להתאים את עונות הפריחה של הצמחים השונים כך שבכל רגע נתון יהיה לפחות חלק מהגינה במצב של פריחה. מאליו מובן גם שחשוב לבחור צמחייה שצורכת כמות נמוכה ככל האפשר של מים. צמחים חסכוניים במים הם צמחים הצורכים פחות מאשר 200 קוב מים לשנה, כצמחים בוגרים. לדוגמה – צמחים מטפסים צורכים כמות גדולה יחסית של מים ונועדו למקומות שיש בהם לחות גבוהה. קקטוסים, לעומת זאת, הם חסכוניים מאד במים ונמצאים בעיקר באזורים יבשים ומדבריים. ניתן לשתול צמחים שהם קצת יותר בזבזניים, אם הדבר דרוש ליצירת המראה שבעלי הגינה מעוניינים בו. עם זאת, יש לקחת בחשבון את המשמעויות של שתילת צמחים כאלה בצריכת המים. הקמת גינות חסכוניות דורשת ייעוץ מקצועי והכוונה, שעשויה לחסוך ממון רב בהמשך.

הקמת גינות חסכוניות

באשר לבחירת בעל המקצוע הנכון, הדרך הטובה ביותר היא לקבל המלצות על בעלי מקצוע מצד אחד ולבחון את העבודות שאלה בצעו בעבר מצד שני. אמנם רשת האינטרנט מלאה בהמלצות על בעלי מקצוע, אבל מנגד ניתן למצוא בקלות ולאתר בעלי מקצוע איכותיים יותר מהשאר המתמחים הן בתכנון והן התחום הרחב של עיצוב גינות. בנוסף, חייב להיות שיתוף פעולה הדוק בין מקימי הגינה למומחים שנבחרו, במטרה להגיע לתוצאות הרצויות.

אם יש לכם עניין להקים גינה חדשה בבית או בבניין שלכם אתם בהחלט במקום המתאים ביותר. צרו קשר כבר כעת ואנו נחזור אליכם להמשך הליך התכנון והבנייה של הגינה שלכם.

צרו איתנו קשר:

טלפון: 050-2007191

דוא”ל: info@nof-yarok.co.il